tisdag 3 maj 2011

Påsken eller stilla veckan

Under stilla veckan hade vi studiefrivecka, och det gav massa tid för påskfirande. Självklart innebar påsken som för de flesta i detta avlånga land ledighet, påskris och god mat.


Jag och fästmannen lagade lamm med potatisgratäng och en massa tillbehör, som vi hade i tre hela dagar att äta. Det var inte fy skamm att äta sådana goa rester!

Så hade vi picknick på en hög kulle där man hade utsikt över nästan hela Örebro.



Och så självklart det viktigaste, och hela anledningen till varför vi firar påsk, Jesu död och uppståndelse. Flera gudstjänstbesök blev det och det är så underbart att få gå dem genom hela påsken. Extra speciellt blir det efter 40 dagar av fasta och då blev verkligen söndagarna (som inte är fastedag extra speciella) och själva påskhögtiden blev något extra.
Tyvärr märker man att allt färre går till kyrkan under påsken och det handlar allt mer om vad som är på tv under veckan, ledighet och mat eller att åka skidor. Inget av det är fel i sig, men tyvärr har det blivit viktigare än orsaken till varför vi firar påsk.
Att Sverige är ett sekulariserat land är en bit av orsaken till att det ser ut som det gör, men jag tror att det behövs en kraftansamling från alla kristna i detta land att ta sig till kyrkan också under påsken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar