måndag 9 mars 2009

Kvinnor att inspireras av

Liberia är ett land som har haft många inbördeskrig. Men det var kvinnorna i landet som tvingade fram fredsförhandlingar. de la sina religioner och andra skillnader åt sidan och gick i hop. Mödrar, döttrar, mor- & farmödrar, mostrar samlade ihop sitt mod och valde att fredligt protestera mot de våldtäckter, mord, tortyr och användandet av barnsoldater. De bar vita tröjor och satte sig på strategiska ställen och protesterade.
Vid ett tillfälle så höll ett av fredssamtalen på att kollapsa och kvinnnorna som satt utanför lokalen omringade den, när männen försökte rymma ut genom fönster.
Dessa kvinnor stred för de de trodde på. De ville ha fred och få hem sina män och sina söner som användes som barnsoldater.
Snacka om sant mod och starkt civilkurage i ett land där kvinnor inte alltid har fått samma rättigheter som männen. Idag har Liberia en kvinnlig president och förhoppningsvis så kommer all annan utveckling också att gå framåt.
Om ni vill veta mer om dessa modiga kvinnor så titta på dokument utifrån här eller titta nu på fredag på kunskapskanalen klockan 22.00.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar