söndag 12 april 2009

Så var man hemma igen

Som ni vet har jag varit borta några dagar. På ett ställe där det är några hundra deltagare, det är seminarier, predikningar, vittnesbörder, lovsång, massa kul människor, konserter, kul grejer som händer och massa massa mer...
Alltså jag har varit på kristen ungdomskonferens i Huskvarna, "tre dagar" (titta in på hemsidan och se mötena så får du en bild av hur det är att vara på en sån konferens)
Så här trångt var det hela tiden. Kvällen då Blindside, ett kristet hardcore band (jo det finns såna), spelade kom det människor från andra håll med. Det gick knappt att gå.

Det fanns en liten scen i cafét där det var band som spelade på kvällarna och det var talangjakt.

Här är en bild från blindside konserten.

På lördagen var det underbart väder och vi kunde vara ute under "happenings" och "workshopen". Då var det innebandyturnering, sumobrottning, graffittimålining, tipspromenad och lite annat.

Helt underbart! Det var människor som bad för varandra lite var stans under konferensen och det föll sig så naturligt att man gjorde det. Årets tema var förlåtelse och det var mycket fokus på att man ska förlåta och be om förlåtelse oss människor emellan och inte bara till Gud. Så det känns som att alla sa förlåt till alla för allting. Så härligt! Det är det som jag främst tog med mig hem, att vara snabb till att förlåta och ta emot förlåtelse.



Sent på kvällen på lördagen hade de tagit bort bänkarna i kyrksalen och alla satt på golvet, kan ni tänka er cirka 400 ungdomar sitta ner på golvet under en möte, det var urmysigt. Så predikade Markus Olsson, den roligaste och coolaste pastorn på jorden. Efter tolvslaget blev det istället mer konsert aktigt och det var Jesus-fest. Det var så underbart att få fira Jesu död och uppståndelse på¨detta sättet!


Sen på söndagen var det förmiddags gudstjänst och sen var det hejdå. Lite blandade känslor, skönt att få sova i sin egen säng och inte på liggunderlag i en skolsal, men sorgset för det har varit helt underbara dagar.

Ps: Jag är med och tävlar i tävlingen om att vinna boken "50-talets vänner" på bloggen vintageportalen. Imorgon utses vinnaren, men det är kul att bara vara nominerad tycker jag. Mer om det imorgon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar